صفحه شخصی صدف اسدی   
 
نام و نام خانوادگی: صدف اسدی
استان: البرز - شهرستان: دماوند
رشته: کارشناسی معماری - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  محصل(طراح)
تاریخ عضویت:  1390/07/03
 روزنوشت ها    
 

 دلیل این غلط های املائی بخش عمومی

14

سلام خدمت تمامی دوستان عزیز(به نظر شما دلیل این غلط های املائی چیه ؟ به نظر من که آموزش ابتدائی هستش یعنی پایه اول .دوم .سوم.از دبستان تا دبیرستان به نظر من آموزش معلم های عزیز خوب نیست شاید هم برنامه ریزی و انتخاب معلم های عزیز از طرف آموزش و پرورش صحیح نیست.یه مثال بزنم جای دوری نمیرم خودمو مثال میزنم.چرا باید املاء ریاضی فیزیک و زبان انگلیسی من ضعیف باشه؟(زمانی که من کلاس فکر کنم دوم راهنمایی بودم که زبان داشتیم مثلا معلم به ما می گفت برای صبح حروف انگلیسی رو حفظ کنید باید .صبح که ما میومدیم بعضی از بچه ها کامل بلد بودن که نتیجه کارشون(20 آفرین و غیره....)اما بقیه که بلد نبودن(-0-بیشعور احمق و....مسخره شلاق و...)اونایی که 20 و آفرین میگرفتن نوشجانشون بر منکرشم لعنت حقشون بود.اما اونایی که صفر میگرفتن باید اینطور باهاشون رفتار میشد!
معلمان عزیز با این کاراشون باعث میشدن که بچه ها از درس زده بشن و بی خیال درس بشن .اگه معلم عزیز به اون دانش آموز ضعیف میگفت (آفرین عزیزم (پسرم .برادرم)خیلی خوب بود میدونم تلاش کردی زحمت کشیدی ممنونم ولی توقع دارم برای جلسه بعد بیشتر تلاش بکنی) مطمئنا توی روحیه دانش آموز خیلی تاثیر میگذاشت.
یا مثلا درس قرآن یا عربی العان من به جرئت میتونم بگم اکثر دانش آموزان داخل درس قرآن و عربی ضعیف هستن بارو نیمکنیدامتحان کنید.به یه دانش آموز بگید قرآن رو روخونی بکنه یا اصلا معنی نمازی رو که میخونه رو بگه آیا میدونه داره به خدا چی میگه؟اون وقتی که ما درس میخوندیم درس که تموم میشد معلم میگفت همه یاد گرفتن (از بس که نحوه تدریسشون خسته کننده بود.و از بس هم بد اخلاق بودن ) بچه ها از ترس میگفتند آره آره یاد گرفتیم به نظر من اگه موقع درس دادن نحوه تدریسشون رو درست می کردن و همون لحظه که همه می گفتند آره آره یاد گرفتیم ضعیف ترین شخص کلاس رو میاوردن پای تخته و می سنجیدن که واقعا یاد گرفته یا نه با این کارشون وقتی که پای تخته برای اون دانش آموز ضعیف توضیح میدادن مطمعنا بقیه که از این دانش آموز ضعیف قوی تر بودن بهتر یاد می گرفتن.دلیلش چیه که اکثر دانش آموزان از ریاضی و فیزیک و زبان فرار می کنن.و میرن دنبال رشته ای که زبان ریاض و فیزیک نداشته باشه .چراباید دانشجوی ما توی دانشگاه با التماس و نوشتن نامه به استاد نمره بگره ؟فردا روز کی میخواد به بچه های شما درس بده لابد کسی که با التماس اومده بالا میگی 2*2 می شینه با انگشتاش حساب می کنه!توی دانشگاههاهم استادها متاسفانه اکثرا خوب تدریس نمیکنن مثلا وقتی دانشجو از استاد سوءال می پرسه استاد اصلا توجه نمیکنه مثل اینکه اصلا نشنید یا کلاس میزاره!(من که 22سال از عمرم به باد فنا رفت ولی نسبت به خیلی ها بهترم من تازه فهمیدم ریاضی و فیزیک و زبان چه درسهای شیرینین حتما بعضی از دوستان میگن خسته نباشید!ولی خودتون باید دلیلش رو بدونید!(من که همه معلم های عزیزم رو بخشیدم ازشون گذشتم ....... ولی خدارو نمیدونم امید وارم خدا هم ازشون بگذره.(البته قصد جسارت به هیچ کسی رو نداشتم و ندارم اگه کسی ناراحت شد من ازش معذرت می خوام ) و از همه معلمان عزیز هم بابت زحماتشون تشکرم میکنم.و امید وارم روی درسهای(قرآن)عربی ریاضی فیزیک املاء زبان خارجه و عیره بیشتر با بچه ها کار کنن .(در ضمن اگه داخل متن غلط املائ دیدید به بزرگواری خودتون ببخشید)پیروز باشید.

یکشنبه 20 آذر 1390 ساعت 10:38  
 نظرات    
 
نازنین بهشتی 14:32 یکشنبه 20 آذر 1390
3
 نازنین بهشتی
مرسی صدف جان
نوشته خوندنی و قشنگی بود
دلیل دلنشین بودنشم این بود که حرف دلتو نوشته بودی
موفق باشی عزیزم
غلامرضا رزمگیر 22:19 یکشنبه 20 آذر 1390
2
 غلامرضا  رزمگیر
غلط های املائی نه از سر بی سوادی بل از بابت تایپ نمودن با صفحه کلید های متفاوت وبعضاً از بی حوصله گی است. اطمینان داشته باشید اگر نوشته به برکت قلم بر کاغذ جاری گردد در آن اشتباهی دیده نخواهد شد و انشای آن هم روان تر می بود. بخشش آدم ها از بزرگی ذات آنهاست شما نیز هم .
من الله توفیق
حسن ابراهیمی 01:37 دوشنبه 21 آذر 1390
1
 حسن  ابراهیمی
همینطوره که فرمودید خانم مهندس

یادم نمیره ، کلاس چهارم بودم ، مشق شبی داشتم که کلمه کتاب رو نوشتم لتاب ، فقط اون سر کج کاف رو نگذاشتم ، معلم جلوی بچه های کلاس منو بست به فلک ، شما از معلمانی که در حق شما بد کردند گذشتید ، اما من نمیگذرم ، چون دلیلی برای گذشت نمی بینم ، اونها در اون زمان مسئول ما بودند اما احساس مسئولیت نکردند ، البته معلمهای خوبی هم داشتیم که هنوز قدردان زحمات شون هستم ، انصاف نیست که معلمهای خوب رو بخاطر معلمهای ناخوب زیر سوال ببریم .

در دوران ما حجم و مطالب کتابها بیشتر بودند ، پیک نوروزی نداشتیم « البته نگید خوش به حالتون پیک نوروزی نداشتید و راحت بودید » هنوز پیک نوروزی اختراع نشده بود ، بجاش شب عید که میشد ، کل کتاب فارسی رو باید مشق می نوشتیم ، تکلیف هر شب نوشتن یک مشق از روی یک درس بود ، تکلیف پنج شنبه و جمعه نوشتن مشق از روی دو درس بود ، پنج سال آزگار ما بیچاره شده بودیم بخاطر حجم بیش از اندازه مشق ها،

درس انشای ما ، موضوعی بود که باید درموردش مفصلا فکر میکردیم و به شرح و تفصیلش می پرداختیم ، فکر می کنم اثر همون انشاها باشه ، که اینجا توی روزنوشت ها تا میخوام یه نظری بدم ، می بینم کلی چیز نوشتم و هنوزم ادامه داره و تموم شدنی نیست ، وگرنه من طبعا آدم زیاد حرف بزنی نیستم و مثل بقیه آدمها هستم ،

خلاصه اینکه

درس ادیب اگر بود زمزمه ی محبتی جمعه به مکتب آورد طفل گریز پای را
سید مهدی موسوی 07:38 دوشنبه 21 آذر 1390
2
 سید مهدی موسوی
خدا رحم کنه اگه خانمها جای آقایون بودن و چوب میخوردن یا کف پایی اون وقت ادامه تحصیلشون چی میشد؟؟؟!!!!!!!!!!:))
م افتخاری 09:44 دوشنبه 21 آذر 1390
3
 م افتخاری
خانم مهندس اسدی : سپاس از متن ارسالی
به نکته بسیار خوبی اشاره نمودید که متاسفانه مساله مبتلابه اکثر پدر و مادران است و آن برداشت بسیار اشتباه از سامانه حاکم بر "آموزش و پرورش" است چراکه در بهترین حالت ، برترین مراکز آموزشی فقط و فقط به امر آموزش پرداخته و کلاً (تاکید میکنم کلاً ) از مساله "پرورش" غافل شده‌اند .کودکان معصوم که آینده این کشور در دست آنها قرار خواهد گرفت به ماشینهای "تست زنی" فاقد هرگونه درک مفهومی از مطالب تبدیل میشوند که خدا آخر و عاقبت ماو آنها را به خیر کند.
تصور والدین و مدیران آموزشی از این کودکان (جسارت به کسی نباشد) درست مانند فلاش مموری هایی است که با قرارگرفتن در کلاسهای مختلف باید مطالب به سرعت بر ذهن و فکر آنان بار شود تا به صورت سطحی جهت گذر از یکسری درگاههایی مانند آزمونهای ... عبور کنند .دیگر کسی با اثرات تبعی آن کاری ندارد
کامبیز فلسفیان 20:38 دوشنبه 21 آذر 1390
0
 کامبیز فلسفیان
با سلام، اگر از یک زاویه دیگر به این موضوع نگاه کنیم، به نظر می آید ما زحمت بسیار زیادی را برای املا متحمل می شویم. به نظر می رسد که زبان تحریر ما با زبان مکالمه مان هماهنگی کافی ندارد و اصولا متناسب با زبان دیگریست. این امر تا حد فابل توجهی به اعمال حرکه و حروف در تحریر بر میگردد. درضمن تعدد حروف هم صدا (یا با صدای متشابه ) نیز از دیگر مشکلات عمده تحریر است. در این راستا بعضی از کشورها با تغییر زبان تحریری از پیچیدگی های املایی کاسته و اتلاف انرژی و زمان برای یادگیری آن جلوگیری کرده اند.
محسن خانبانپور 21:00 دوشنبه 21 آذر 1390
0
 محسن خانبانپور
خانم مهندس عالی بود فقط 1 مورد منم این که فقط دانش اموز تنبل یا دانشجوی ضعیف پسرا نیستن
mmahmod مهدی 09:32 سه شنبه 22 آذر 1390
0
 mmahmod مهدی
یا مثلا درس قرآن یا عربی العان من:الان درسته نه (العان)پاراگراف سوم
م افتخاری 15:00 سه شنبه 22 آذر 1390
1
 م افتخاری
آقای مهندس فلسفیان لطفاً در صورت امکان توضیح بیشتری در خصوص راهکارهایی که برخی کشورها برای جلوگیری از بوجود آمدن اشتباهات املائی استفاده نموده‌اند ارائه نمائید
م افتخاری 15:03 سه شنبه 22 آذر 1390
1
 م افتخاری
ضمناً استفاده از نرم‌افزارهای غلط یاب مانند آنچه برای تایپ لاتین در نرم‌افزار word وجود دارد با توجاه به وجود نوابغ علم سایبری در کشورمان نباید چندان پیچیده و دست نیافتنی باشد
ش ب 15:56 سه شنبه 22 آذر 1390
3
 ش ب
با سلام و احترام
ممنون از سرکار خانم اسدی

اگر مدیریت محترم سایت ترتیبی اتخاذ فرمایند که غلط های املائی که منشاء فراوانی دارند اعم از :
اشتباه های تایپی ، محدود کردن مطالعات به دروس تخصصی و نه فراتر از آن، مشغله های کاری بعضی از عزیزان و به تبع آن عدم فرصت کافی جهت مطالعات - فیلترینگ لغت نامه دهخدا ، اختلاط زبان پارسی با لغات مهجور عربی و سیر هجوم لغات دیگر زبانها که معادلهایی برای آنها پیدا نشده و یا اگر هم پیدا شده سلیس نبوده و ادای آنها دشوار است و ...
جناب آقای مهندس امیر یاشار فیلا که در حوزه روزنامه نگاری و ویراستاری نیز فعالیت دارند قبول زحمت بفرمایند، این مسئولیت را بر عهده بگیرند و ایرادهای روزنوشتی هایی را که فرصت مطالعه آنر دارند بیان کنند با یک تیر دو نشان زده می شود هم از روزنوشت ها استفاده می کنیم و هم نحوه نگارش دوستان که نویسنده این سطور نیز از آن مبرا نیست اصلاح می شود و هم خدای ناکرده به عزیزان بی احترامی نمی گردد.
با تشکر
امیر یاشار فیلا 18:05 سه شنبه 22 آذر 1390
2
 امیر یاشار فیلا

سلام جناب آقای مهندس بهنامی‌نیا.
در آغاز باید بگویم از این که می‌بینم در میان اعضای جامعه‌ی مهندسی، شخص فرهیخته‌ای همچون جناب‌عالی هست که نه‌تنها دغدغه‌ی زبان و نگارش و فرهنگِ نوشتاری را دارد، بلکه به‌گونه‌ای روشمند جنبه‌های گوناگونِ این دغدغه را صورت‌بندی و ریشه‌یابی می‌کند، بسیار شادمانم و دغدغه و کوشش‌تان را ارج می‌نهم.

همچنین، از این که با نظر لطف به زمینه‌های فعالیت و پیشینه‌ی کارهای این بنده عنایت دارید، دلگرم و مسرورم؛ و فکر می‌کنم که در برابر این نظر لطف و قدرشناسیِ شما، وظیفه دارم به پیشنهادی که مطرح فرمودید، به‌طور جدی بیندیشم و آنچه را از دستم برمی‌آید، در راستای بهبود شیوه‌های نگارش و فرهنگِ نوشتاری ـ دست‌کم در مقیاس جامعه‌ی مهندسی استان اصفهان یا این گردهمایی مجازی ـ به انجام برسانم.

حتماً به این که به چه شیوه‌هایی می‌توانم در این زمینه همکاری مفید و درخوری با دست‌اندرکارانِ پرتلاش این پایگاه اینترنتی و دوستان فرهیخته‌ای همچون شما داشته باشم، خواهم اندیشید؛ و مشتاق آگاهی از دیدگاه‌ها و پیشنهادهای تکمیلیِ جناب‌عالی و مدیریت ارجمند شبکه‌ی تخصصی iiiwe در این زمینه هستم.

ارادتمند و آرزومند تداوم توفیقات شما.
بهنام مکسایی 18:25 سه شنبه 22 آذر 1390
0
 بهنام مکسایی
سلام خانوم مهندس اسدی خسته نباشید.ممنون از رو نوشت خوبتون عالی بود.فقط نمیدونم چرا نظر قبلی من که فرستاده بودم نرسیده؟؟؟؟؟؟؟؟شاید پیاز داغش زیاد بوده!!!!! .بازم تشکر میکنم از شما و همه دوستان عزیز موفق باشید.
کامبیز فلسفیان 23:42 سه شنبه 22 آذر 1390
0
 کامبیز فلسفیان
جناب مهندس افتخاری، قبلا نیز عرض کردم این کشورها زبان تحریری متناسب با زبان مکالمه خود را ترویج داده اند. مثلا زبان عربی در تحریر و مکالمه تناسب کافی دارد چرا که بابها عملا نیاز به حرکه گذاری کلمات را برای عرب زبان ها به حداقل می رساند و نیز تفاوت تلفظ در حروف متشابهی مثل (ط ، ت ) در عربها امکان پذیر است چرا که شکل گیری آرواره ها و ماهیچه های آنها از کودکی رخ داده است. و لذا آنها از لحاظ املایی با مشکلات به مراتب کمتری نسبت به سایر کشورهایی که از رسم الخط عربی برای زبان غیر عربی خود استفاده می کنند در گیر می گردند.
م افتخاری 10:35 چهارشنبه 23 آذر 1390
1
 م افتخاری
ضمن تائید کامنتهای آقایان مهندسان بهنامی‌نیا و فیلا ،قبلاً هم پیشنهاد شده بود که از توانائیهای اعضائ جهت ارتقائ فنی ، علمی و فرهنگی استفاده گردد ولی امید که با تکرار این درخواست مسولین محترم سایت نیز اقدامی درخور نمایند
م افتخاری 10:41 چهارشنبه 23 آذر 1390
1
 م افتخاری
به نظر میرسد یکسری از این اشتباه‌های املائی ناشی از
کمی وقت لازم برای نگارش و ویراستاری آن
عدم آموزش عملی تایپ به ویژه در مقاطع دبستان یا دبیرستان و دست آخر دانشگاه علیرغم نیاز مبرم
رواج نامناسب و غلط فرهنگ کوتاه نویسی (با short hand اشتباه نشود) به دلیل استفاده در تایپ پیام کوتاه تلفن همراه
و ...
هم باشد
مریم احمدپور 11:03 چهارشنبه 23 آذر 1390
1
 مریم احمدپور
ما تو دوره ابتدایی یه ناظم داشتیم به اسم.... که از زدن و تحقیر بچه ها واقعا لذت می برد.خیلی ها رو از مدرسه زده کرد.یه کابوس کامل بود .من هنوز بعد این همه سال ازش متنفرم
حسن ابراهیمی 13:23 چهارشنبه 23 آذر 1390
1
 حسن  ابراهیمی
عرض سلام دارم خدمت دوستان گرامی

چون صحبت از اشتباهات املائی است ، موضوعی به ذهنم رسید که میخواهم با شما دوستان محترم در میان بگذارم و منتظر پاسخ شما نیز هستم و خواهشمندم در این مورد نظرات خود را بیان بفرمائید.

موضوع چندان غریب هم نیست و همه ما بطور مداوم با آن سر و کار داریم ، موضوع نوشتن حرف « ی » بعد از کلماتی هستند که حرف آخرشان به « ه » گرد چسبان پایان می پذیرد ،
و همچنین برخی از کلماتی که به حرف الف « ا » ختم می شوند و بعد از حرف الف ، این علامت « ء » قرار می گیرد ، مانند : اشیاء ، اعضاء ، ارتقاء

ما دانش آموخته ی «« آموختهٔ »» سیستم آموزشی قدیم در مدارس ابتدائی هستیم و به ما آموخته اند که بعد از چنین کلماتی از حرف « ی » استفاده نکنیم ، چون این نوع نوشتار بر اساس صحبت های محاوره ای و روزمره می باشد و با قواعد نوشتاری ادبی و کتابی مغایرت دارد.

به ما آموختند برای این منظور از این علامت « ء » روی حرف آخر کلماتی که به حرف « ه » گرد چسبان ختم می شوند استفاده کنیم و در تلفظ به دو شیوه آن را تلفظ کنیم ، یک تلفظ آن « اِ » حرف الف کسره دار ، و تلفظ دیگر آن « یِ » همین تلفظ معمولی یِ که بطور محاوره ای آن را تلفظ می کنیم.

برای مثال :

مشت نمونه خروار است

مشت نمونهٔ خروار است

مشت نمونه ی خروار است

گویا در دستگاه آموزشی قواعد جدیدی اعمال شده و هم اکنون در مدارس ، به دانش آموزان می آموزند که بطور محاوره ای ، نگارش کنند و محدودیتی برای این منظور وجود ندارد ، در حالیکه اگر ما چنین می نوشتیم عاقبت خوشی در انتظار ما نبود .

چنانچه شما دوستان گرامی ، از دیگر تغییرات آموزشی که هم اکنون در حوزه نگارش متون ادبی صورت گرفته و در این خصوص اطلاعاتی دارید ، لطفا برای ما هم بیان بفرمائید.

یک مورد دیگر : من خودم برای راحتی در تایپ و کاسته نشدن سرعت تایپ ، در کلماتی که به علامت « تنوین » ختم می شوند ، مانند کلمه « لطفاً » ، از تایپ این علامت خود داری می کنم و این کلمات را بدون این علامت تایپ می کنم ، اما در هنگام نگارش بر روی کاغذ هیچگاه علامت تنوین را حذف نمیکنم ،

در بعضی جاها هم شاهد این بودم که برخی از دوستان کاملا چنین کلمات تنوین داری را بطور محاوره ای می نگارند ، مثل : « لطفن » ، که بطور کل شکل نگارشی کلمه را تغییر می دهند ، آیا این نوع نگارش صرفاً برای راحتی در تایپ بکار برده می شود ، یا این هم از تغییرات آموزشی است .

با کمال تشکر ، موفق باشید
ش ب 23:16 چهارشنبه 23 آذر 1390
1
 ش ب
جناب آقای مهندس فیلا
با سلام
این حقیر شایسته صفاتی که فرمودید نیستم و در کنار سایر دوستان از کلیه مطالب این سایت استفاده کرده و از توانمندی های اعضای سایت بهره لازم را می برم.
از جمله
توانایی جنابعالی در نگارش و ویراستاری.
توانایی سرکار خانم مهندس بهشتی بخاطر روابط عمومی قوی ایشان در سایت و جلب همکاری اعضاء بخصوص اعضاء جدید.
از توانایی جناب آقای مکسایی در برنامه اتوکد.
از توانایی سرکار خانم مهندس امانی در ارائه روزنوشتهای خاص خودشان
از دانش دیگر دوستان در ارائه مقالات تخصصی
و جناب مهندس مهیاری و دیگر دوستان در ارائه روزنوشت های جالب شان و ...
البته زیاد همکاری با سایت ندارم هم بخاطر وقت کم و هم بخاطر عدم درج بعضی از مطالب ارسالی که به هر حال وقتی از فرستنده مطلب گرفته شده ولی مفید واقع نشده است.

از تمام دوستان و جنابعالی و سرکار خانم اسدی بخاطر ارسال این روزنوشت تشکر می کنم .
نازنین بهشتی 10:44 پنجشنبه 24 آذر 1390
0
 نازنین بهشتی
نمیخوام به ورطه تعارف و تعریف بغلتم
اما آقای مهندس بهنامی نیا، واقعا از خوندن این کامنتتون به معنای واقعی کلمه شارژ (یا بقول آقای مهندس فیلا "دلگرم" شدم)
از ته دل خوشحالم که عضو برجسته فهیمی مثل شما، عملکرد منو مثبت ارزیابی کرده
و خودتون هم میدونین که من از همه دوستان و شخص شما خیلی چیزها یاد گرفتم
مرسی